Friday, October 28, 2011

A Thousand Years





A Thousand Years - OST Twilight: Breaking Dawn Part 1
Christina Perri

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed that I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more
(Lyric credited to Song On Lyrics)


p/s: bestnya lagu ni. Terbuai2 plak rasa bila dengar. To whom it may concern, saya dedicate lagu ni kat awak tau :)

Wednesday, October 26, 2011

Betul tak?

"WHEN I WAS A KID, I DIDN’T HAVE A LAPTOP, IPOD, BLACKBERRY, PS3, WIFI OR IPADS. I PLAYED OUTSIDE WITH FRIENDS, BRUISED MY KNEES, MADE UP STORIES AND PLAYED HIDE AND SEEK. I ATE WHAT MY MOM MADE. I WOULD THINK TWICE BEFORE I SAID “NO” TO MY PARENTS. LIFE WASN’T HARD, IT WAS GOOD & I SURVIVED. KIDS THESE DAYS ARE SPOILED. RE-POST THIS IF YOU APPRECIATE THE WAY YOU WERE RAISED. I THINK WE WERE HAPPIER KIDS." (Copy from Noddy)
Betul kn semua ni? Rasa2nya sekarang ni memang susah sangat nak tengok budak2 main kejar2 dekat luar, panjat2 pokok, main basikal ramai2, main pondok2, main parit, memancing n mcm2la permainan zaman kita kanak2 dulu.

Sekarang ni boleh kata budak2 ni dah ada akaun facebook. ipad,ipod tu memang dah xlepas dari tangan. Dokla kendong sana sini bila pergi berjalan rumah orang. Langsung xbersosial dengan orang2 lain bila datang rumah orang/bila orang datang rumah.

Bahaya betul rasanya tengok budak2 sekarang. Diorang ni jadi budak2 yang pasif. Terkena pasir/kotor pun xboleh.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Tuesday, October 25, 2011

Gossip Girl

- image credited to Book of Quote -


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Kelas Masak-Masak

Last weekend aku pergi masuk kelas buat 3jenis tart - Blueberry cheese tart, fruit tart and egg tart. Sebenarnya dah reti buat, tapi saje je masuk jugak. Nak dapat ilmu lebih :)




Ada 5 orang yang masuk kelas buat tart ni. Mostly baru2 nak kenal2 barang2 bakery. Aku je cam ter'advance' sket sebab dah biasa dengan semua bahan n tau adunan semua tu dah kembang ke x (perasaan betul.hoverrr!!)

Bila boring kat rumah, memang kadang2 aku pergila cooking class. Saja nak sedut2 ilmu dari orang yang dah expert. Kalau xpergi cooking class, aku tolongla katering ayah aku.

- hasil tart yang kami buat -

- kami berlima n aku yang paling muda! -

- With Kak Za (cikgu masak kitorang) -
Kalau korang nak join kelas masak2 ni, korang bolehla add FB Kak Za - Maznah Hisham. Kelas ni kat Putrajaya je, so sebab tu aku pergi :) Jadual kelas semua akak ni update dalam facebook.

Antara kelas yang Kak Za ajar:
- Kelas Bun & Pizza
- Kelas Tartlet (cam aku pergi ni)
- Kelas Cheese Cake
- Kelas Homemade Chocolate
- Kelas Cake Decoration

Kalau korang free, bolehlah join kelas ni :)



p/s: eh, ni bukan entry berbayar ye. saje nak share dengan korang kelas mana yang aku pergi

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, October 24, 2011

What U Should Know

- image credited to Book of Quote -


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Thursday, October 20, 2011

Spa Ikan Membahayakan Anda!

hotfm976: Hot FM Tak Tahan!!: 'BAHAYA SPA IKAN' . Kongsikan bersama kami... (18 minutes ago from web)

- kredit gambar Berita Harian -
Kementerian Kesihatan nasihat orang ramai henti terapi ikan

PETALING JAYA: Kementerian Kesihatan memberi amaran risiko terapi ikan atau lebih dikenali sebagai spa ikan kerana boleh menyebarkan pelbagai penyakit berbahaya, termasuk Hepatitis C, HIV/AIDS dan tibi serta beberapa penyakit lain yang berjangkit menerusi bawaan air. (source: Berita Harian - Bahaya Spa Ikan)


Takutnya!!! Dahlah aku ni pernah pergi spa ikan tu 2-3 kali. Sumpah lepas ni dah xnak pergi lagi. Takut plak terjangkit penyakit2 dari orang :(

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Wednesday, October 19, 2011

Dear Muslimah


Peringatan ini adalah untuk aku n sesiapa saje yang ter'landing' dekat blog ni :)
Korang boleh juga baca artikel pasal aurat di iLuvIslam

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Tuesday, October 18, 2011

.: Resepi Hari Ini - Congo Bars :.



Congo Bars (Recipe from K.Rima - Bisous a Toi)

Ingredients
2 3/4 cup of all purpose flour - I used normal Tepung gandum
2 1/2 tsp baking powder
1/2 tsp salt
150g butter - soften
300g light brown sugar - i used 250g soft brown sugar sebab xnak manis sangat
3 eggs
1 tsp vanilla
200g chocolate chips - i used Nona semi-sweet choc chip
1 cup chopped almond 
Method
- Sift flour, baking powder and salt in a large bowl - set aside
- Combine butter and sugar using a mixer until blended
- Add eggs one at a time to sugar mixture.. mixing on low in between each addition
- Add vanilla and mix
- Add flour and mix till combined
- Stir in chips
- Coat a 13x9 pan with a non stick spray and spread batter evenly into dish.. throw in more chocolate chips and also ur chopped almond
- Bake on a preheated oven of 170C for about 30 mins or till golden brown.. dont over bake ok cos ur baking blondies and not cookies!
 
p/s: Congo Bars ni one of the brownies la. sedap sangat rasa sebab after baked tu, saya makan banyak potongla jugak.hehe Mesti orang2 atas rumah saya dah terbau wangi malam tadi

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, October 17, 2011

Macam-macam

Setiap kali puasa mesti terasa cm nak makan macam2. Like hari ni je, start dari pukul 12 dah terbayang macam2 nak makan bila buka puasa nanti. Haiisshh....banyak betul setan yang goda ni

- apple pie -


- chocolate indulgence -
- kek batik -
- kuih puteri ayu -
-bread pudding -
Semua manis2 plak tu..

Photos credited to Google :)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Mee Kari Ketam KL

Semalam masa nak hantar adik aku balik uitm, ttiba teringat member ofis cakap pasal Mee Ketam kat belakang UNISEL. So semalam kitorang terjah la makan kat situ. Hujan renyai2 tapi sanggup tu sebab kedai ni pnah keluar dalam Jalan-jalan Cari Makan



- Menu -
Aku amik Mee Kari Ketam. Rasa so-so jela...lagi sedap mi kari yang ayah aku masak. Nak tau sebab ape?

- ada ketam,hirisan crab stick & fish cake, telur rebus, bawang goreng n hirisan daun sup -

Mi kari ketam ni adalah mi kari yang biasa. xde langsung rasa kemanisan air ketam tu. Ketam tu pulak rasa direbus biasa sebab bila makan ketam tu, xde rasa dicampurkan dengan rasa kari ke hapa.. Patutnye air rebusan ketam tu dijadikan main ingredient untuk mee kari ketam tu, barula rasa kaww n sedap.

- ada ketam,hirisan crab stick & fish cake, telur rebus, bawang goreng n hirisan daun sup -
Mee hoon sup ketam ni pulak adik aku yang order. Rasa sup ni lagilah sedih. Plain sangat2 cm letak serbuk perasa sket je. Dahla adik aku ni belajar course food service n catering. Tekak n lidah dia lagi tajam sebab dapat describe lagi satu2 bahan yang ada dalam sup tu. haiissh :(


Yang ni pulak ayah aku order nasi putih + kari ketam. Lupa plak nak rasa sebab dah frust sangat dengan mi ketam aku tu.

Tapi, member ofis aku yang pergi diorang cakap sedap. Maybe la tekak n selera orang ni lain2. Or maybe ramai sangat orang datang sampai diorang terlupa nak buat sedap2 sebab nak kejarkan order.

Ada terjumpa jugak review orang lain sama cam aku
http://amihoney.blogspot.com/2011/10/mee-kari-ketam.html?showComment=1318824753073#c2365511991242035023

Facebook: Mee Ketam KL

No 11, kompleks Anjung 7,
jalan Zirkon B 7/B,
Seksyen 7,
40000 Shah Alam (Belakang UNiSEL)

Open 12:30tgh - 11:00mlm
Jumaat CUTI

p/s: mungkin perlu terjah lagi sekali awal2 time baru buka kedai tu sebab orang cakap sedap.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Friday, October 14, 2011

Just One Click!

Dengan hanya 1click, korang sudah boleh menderma ke Rumah Aman. Kempen ini telah dijalankan oleh Nuffnang, ChurpChurp dan MilkADeal.

 Ada 3 channel yang korang boleh gunakan untuk menderma. So pilihla ikut kesukaan korang :)

Saya dah!

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

Thursday, October 13, 2011

Big Bad Wolf @ MAEPS Serdang


Malam tadi aku pergi Big Bad Wolf dekat MAEPS Serdang. Korang tau x Big Bad Wolf tu ape? Tu adalah jualan buku yang terbesar yang menawarkan sale gile2 la. Selame ni tengok2 buku hardcover harga dalam ratus2. Tapi dekat Big Bad Wolf, harga less than rm25.

Memang murah habis la! Semua orang pegang kotak2 besar untuk isi buku2 yang diorang beli. Siap ada yang bawak troli n shopping bag lagi untuk isi n angkat buku2 yang diorang beli.

- zoom in kalo nak tengok map -

Date: 7 - 16th Oct 2011
 Time: 10am - 9pm
Venue: Hall A, MAEPS, Malaysia Agro Exposition Park Serdang (behind Hospital Serdang)

- banyak beli cook book. sape nak kasi harga murah camni beb ;) -
Nilah antara buku2 yang berjaya dibeli. Sebenarnya nak beli banyak tapi sebab dah nak tutup so ni jela hasil pembelian sambil tutup mata. Total xsampai RM60. Memang berbaloi2. Rasanya hari jumaat ni nak revisit again supaya boleh shopping buku dengan menggila, Kena pergi awal sket la nampaknya :)

p/s: semalam masa tengah q nak bayar, aku nampak AidaThePinkGoddess. Cantiknye dia :) Xsempat nak tegur sebab dia pun tengah q jugak

Friday, October 7, 2011

Currently addicted to...



 It Will Rain - Bruno Mars

If you ever leave me, baby,
Leave some morphine at my door
'Cause it would take a whole lot of medication
To realize what we used to have,
We don't have it anymore.

There's no religion that could save me
No matter how long my knees are on the floor
So keep in mind all the sacrifices I'm makin'
Will keep you by my side
And keep you from walkin' out the door.

Cause there'll be no sunlight
If I lose you, baby
There'll be no clear skies
If I lose you, baby
Just like the clouds
My eyes will do the same if you walk away
Everyday, it'll rain, rain, rain

I'll never be your mother's favorite
Your daddy can't even look me in the eye
Oooo if I was in their shoes, I'd be doin' the same thing
Sayin' there goes my little girl
Walkin' with that troublesome guy

But they're just afraid of something they can't understand
Oooo but little darlin' watch me change their minds
Yea for you I'll try I'll try I'll try I'll try
I'll pick up these broken pieces 'til I'm bleeding
If that'll make you mine

Cause there'll be no sunlight
If I lose you, baby
There'll be no clear skies
If I lose you, baby
Just like the clouds
My eyes will do the same if you walk away
Everyday, it will rain, rain, rain

Oh don't just say, goodbye
Don't just say, goodbye
I'll pick up these broken pieces 'til I'm bleeding
If that'll make it right

Cause there'll be no sunlight
If I lose you, baby
And there'll be no clear skies
If I lose you, baby
And just like the clouds
My eyes will do the same if you walk away
Everyday, it'll rain, rain, rain

Lyrics credit to LyricsFreak

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.