Wednesday, October 26, 2011

Betul tak?

"WHEN I WAS A KID, I DIDN’T HAVE A LAPTOP, IPOD, BLACKBERRY, PS3, WIFI OR IPADS. I PLAYED OUTSIDE WITH FRIENDS, BRUISED MY KNEES, MADE UP STORIES AND PLAYED HIDE AND SEEK. I ATE WHAT MY MOM MADE. I WOULD THINK TWICE BEFORE I SAID “NO” TO MY PARENTS. LIFE WASN’T HARD, IT WAS GOOD & I SURVIVED. KIDS THESE DAYS ARE SPOILED. RE-POST THIS IF YOU APPRECIATE THE WAY YOU WERE RAISED. I THINK WE WERE HAPPIER KIDS." (Copy from Noddy)
Betul kn semua ni? Rasa2nya sekarang ni memang susah sangat nak tengok budak2 main kejar2 dekat luar, panjat2 pokok, main basikal ramai2, main pondok2, main parit, memancing n mcm2la permainan zaman kita kanak2 dulu.

Sekarang ni boleh kata budak2 ni dah ada akaun facebook. ipad,ipod tu memang dah xlepas dari tangan. Dokla kendong sana sini bila pergi berjalan rumah orang. Langsung xbersosial dengan orang2 lain bila datang rumah orang/bila orang datang rumah.

Bahaya betul rasanya tengok budak2 sekarang. Diorang ni jadi budak2 yang pasif. Terkena pasir/kotor pun xboleh.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.