Tuesday, October 25, 2011

Kelas Masak-Masak

Last weekend aku pergi masuk kelas buat 3jenis tart - Blueberry cheese tart, fruit tart and egg tart. Sebenarnya dah reti buat, tapi saje je masuk jugak. Nak dapat ilmu lebih :)




Ada 5 orang yang masuk kelas buat tart ni. Mostly baru2 nak kenal2 barang2 bakery. Aku je cam ter'advance' sket sebab dah biasa dengan semua bahan n tau adunan semua tu dah kembang ke x (perasaan betul.hoverrr!!)

Bila boring kat rumah, memang kadang2 aku pergila cooking class. Saja nak sedut2 ilmu dari orang yang dah expert. Kalau xpergi cooking class, aku tolongla katering ayah aku.

- hasil tart yang kami buat -

- kami berlima n aku yang paling muda! -

- With Kak Za (cikgu masak kitorang) -
Kalau korang nak join kelas masak2 ni, korang bolehla add FB Kak Za - Maznah Hisham. Kelas ni kat Putrajaya je, so sebab tu aku pergi :) Jadual kelas semua akak ni update dalam facebook.

Antara kelas yang Kak Za ajar:
- Kelas Bun & Pizza
- Kelas Tartlet (cam aku pergi ni)
- Kelas Cheese Cake
- Kelas Homemade Chocolate
- Kelas Cake Decoration

Kalau korang free, bolehlah join kelas ni :)



p/s: eh, ni bukan entry berbayar ye. saje nak share dengan korang kelas mana yang aku pergi

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.