Monday, October 17, 2011

Mee Kari Ketam KL

Semalam masa nak hantar adik aku balik uitm, ttiba teringat member ofis cakap pasal Mee Ketam kat belakang UNISEL. So semalam kitorang terjah la makan kat situ. Hujan renyai2 tapi sanggup tu sebab kedai ni pnah keluar dalam Jalan-jalan Cari Makan



- Menu -
Aku amik Mee Kari Ketam. Rasa so-so jela...lagi sedap mi kari yang ayah aku masak. Nak tau sebab ape?

- ada ketam,hirisan crab stick & fish cake, telur rebus, bawang goreng n hirisan daun sup -

Mi kari ketam ni adalah mi kari yang biasa. xde langsung rasa kemanisan air ketam tu. Ketam tu pulak rasa direbus biasa sebab bila makan ketam tu, xde rasa dicampurkan dengan rasa kari ke hapa.. Patutnye air rebusan ketam tu dijadikan main ingredient untuk mee kari ketam tu, barula rasa kaww n sedap.

- ada ketam,hirisan crab stick & fish cake, telur rebus, bawang goreng n hirisan daun sup -
Mee hoon sup ketam ni pulak adik aku yang order. Rasa sup ni lagilah sedih. Plain sangat2 cm letak serbuk perasa sket je. Dahla adik aku ni belajar course food service n catering. Tekak n lidah dia lagi tajam sebab dapat describe lagi satu2 bahan yang ada dalam sup tu. haiissh :(


Yang ni pulak ayah aku order nasi putih + kari ketam. Lupa plak nak rasa sebab dah frust sangat dengan mi ketam aku tu.

Tapi, member ofis aku yang pergi diorang cakap sedap. Maybe la tekak n selera orang ni lain2. Or maybe ramai sangat orang datang sampai diorang terlupa nak buat sedap2 sebab nak kejarkan order.

Ada terjumpa jugak review orang lain sama cam aku
http://amihoney.blogspot.com/2011/10/mee-kari-ketam.html?showComment=1318824753073#c2365511991242035023

Facebook: Mee Ketam KL

No 11, kompleks Anjung 7,
jalan Zirkon B 7/B,
Seksyen 7,
40000 Shah Alam (Belakang UNiSEL)

Open 12:30tgh - 11:00mlm
Jumaat CUTI

p/s: mungkin perlu terjah lagi sekali awal2 time baru buka kedai tu sebab orang cakap sedap.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

2 comments:

Anonymous said...

macam mana bangsa melayu nak maju kalau ada org yg tak de test macam U..
maaf,puteri rasa kalau org yg pakai baju pun beli pasar malam,makan kat hotel pun komplaint tawar. cuba jadi manusia yg tahu menilai dan bertamadun, puteri regular kat situ,puteri tahu menilai..

Puteri Sarah

Anonymous said...

@Anonymous

btw puteri sarah, bukan test ye. taste. awak silap tu.

sorry, awak komen psl org lain, tekak awak sama ke x dgn tekak org lain?? x kan?? sy pernah gak mkn kat situ & for me, i do agree dgn admin. rasa nya biasa je, mungkin tekak sy sama je dgn tekak admin kot? if u regular Customer kat situ, alhamdulillah. teruskan makan di situ. tp sy nak ingatkan & jelaskan di sini, klau nak bangsa melayu maju meniaga, terima lah komen dan kritikan yg membina. dgn cara tu kita leh improve bisnes kita. bukan syok sendiri dgn ingat yg apa kita buat tu dah perfect ye...

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.