Wednesday, November 30, 2011

I grew up in the 90s

"I grew up in the 90s. :D
We are the last generation who learned to play in the street, we are the first one who've played video games, and we're the last ones to record songs off the radio on cassettes and we are the pioneers of Walkman and chat-rooms.
We learned how to program the VCR before anyone else, play with Atari, Super Nintendo, & Genesis. We also believed that the internet would... be ...............a free world.
We are the generation of the POKEMON, PS1, dial up internet, Thunder Cats, Power Rangers, Ninja Turtles, Sailor Moon, Transformers, and Doogie Howser MD. Traveled in cars without seat belts or airbags, lived without mobile phones.
We didn't have +99 television stations, flat screens, surround sound, mp3, iPods, Facebook or Twitter but nevertheless we had a GREAT TIME! :) "  

(Re-post if you're one of us!)

Those were the great years!
p/s: ni status cousin aku. saje aku share kat sni dengan korang. Memang best time kite kecik2 dulu.



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, November 29, 2011

Musim Orang Kahwin

Sekarang ni kan musim cuti sekolah. So memang banyak sangat wedding invitation yang aku dapat. Last Saturday, aku balik Muar. Ingatkan sempatlah nak attend wedding kawan sekolah rendah aku. Dah lama sangat xjumpa dia. Rupe2nya xsempat nak attend wedding tu sebab jalan nak balik Muar aritu terlampau busy and aku pergi menyinggah kenduri rumah cousin kat seremban.

Malam tu aku datang rumah dia hantar hadiah je. Xsempatla pulak nak amik gambar sebab aku ada hal lain plak.

- gambar ni kredit to her fb -
Congratulations Marina and husband! Semoga korang berbahagia ke akhir hayat. Jadilah isteri yang mithali :)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, November 22, 2011

Congrats Team Malaysia!

Disebabkan aku ni orang Malaysia n bersemangat 1Malaysia, so malam tadi kitorg 1family menyokong pasukan bola Malaysia lawan Indonesia. Xpenah2 aku terasa nak tengok bola ok!

Macam2 perasaan ada masa tengok tu. Tu baru tengok kat rumah. Agaknye kalo aku tengok live kat stadium xtau la camne. Yang kat rumah tu pun dah lompat2 cam ape je setiap kali Malaysia golkn bola.

Suara2 orang yang tengok bola kat kedai mamak kembar depan rumah aku tu memang kuat gila. sampai ke rumah aku dengar. Mesti ramai gila orang tengok kat situ.

Pape pun, Congrats Team Malaysia/ #HarimauMuda / #HarimauMalaya!




p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan. 



banner

Wednesday, November 16, 2011

Musim Hujan


Sekarang ni asal petang je ujan. Maka hari2lah kesejukan dok dalam ofis ni. Macam2 dah pakai xnak kasi sejuk, tapi still sejuk jugak.

Kalo sejuk, automatically perut rasa lapar.

pics credited to Google
Saya tengah lapar sebenarnye ni ;p --> motip bagitau kt sni?



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, November 14, 2011

Waiting Outside The Lines



Waiting Outside The Lines - Greyson Chance

You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

The world will force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

I’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

I’m Waiting, waiting, just waiting I’m waiting
I’m waiting, waiting, just waiting
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You’ll never enjoy your life
Living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?

(Lyrics credited to elyricsworld.com)


p/s: after tgk Greyson Chance perform kat AIM18, terus suka dia :) Lagu best2

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Friday, November 11, 2011

Saya Menang Contest Eyriqazz!!

Pagi ni buka email, sekali ternampak Eyriqazz ada tinggalkan komen kat latest post aku. Siap cakap Tahniah lagi.


Ni mesti pasal contest Teka Silang Kata kat blog dia yang aku masuk semalam tu.Even dapat saguhati je, tapi aku happy sebab soalan contest sangat mencabar. Terpaksa refer kat semua video Samsung Galaxy Note yang terbaru tu. Kena tengok n dengar betul2.Kalau x memang xdapatla jawapan. Memang pecah otak la nak menjawab nye.


Thank You Eyriqazz

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Friday, November 4, 2011

Nov & Dec Food Promotion @ Bayou Coffee House Cyberjaya


Kalau korang tercari2 tempat makan kat Cyberjaya ni, ape kata korang try makan kt Bayou Coffee House. Sekarang ni tengah ada promotion. Aku belum pernah try lagi BBQ & Grill Buffet Lunch. Tapi buffet lunch and buka puasa before this pernah la. Not bad jugakla rasa food kat sana.

Bayou Coffee House ni kat mana?

Owh..kalau korang xtau, korang cari je signboard Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya. Dekat dengan MMU and Majlis Perbandaran Sepang.



p/s: kalo aku pergi buffet ni nanti aku review --> padahal slame ni xpernah nak review food sebab terus melantak.xsabo nak tunggu.heheh ;p

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Wednesday, November 2, 2011

Hasil Order Orang









Nilah antara order2 customer baru2 ni :) Alhamdulillah, setiap bulan xpernah xdapat order. So sape2 yang berkenan nak gunakan khidmat saya untuk buatkan coklat n cheese tart, bolehlah contact saya ye :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Tuesday, November 1, 2011

Choc & candy from Jeju Island

Dapat coklat n candy from hr. Dia baru balik dari holiday kt Korea

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.