Friday, December 30, 2011

Menang voucher dari Sugarscarf

Instant hijab dari Sugarscarf ni memang dah jadi favourite aku. Kain best, colour and corak pun banyak variety. Baru2 ni aku menang voucher 'Share New Updates from Sugarscarf'. So dapatlah 1hijab.


Ni la tudung yang aku pilih. Cantik kn? Baru je sampai parcel kat ofis. Material kain lycra dia memang best. Awning pun cantik. Xsabar nak pakai :)


Kalau korang rasa nak beli instant hijab Sugarscarf ni, pergila check website diorang. Banyak lagi yang available.

Kalau sape yang pernah tengok cite Tentang Dhia tu, Sugarscarf adalah penaja tudung untuk drama Tentang Dhia.

- all photos credited to Sugarscarf.com -




p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Wednesday, December 28, 2011

GIVEAWAY FROM WWW.KAKINAKL.COM






Siapa pernah baca blog K.Ina? Dia ada buat Giveaway sekarang ni. Jom join beramai2!!!

 3 sebab kenapa baca blog K.Ina KL 
- Dalam blog ni banyak k.ina kongsi resepi. So bolehlah saya try resepi tu jugak dekat rumah :) Banyak yang menjadi
- Disebabkan K.Ina ni rajin pergi event Nuffnang, so saya sukalah baca sebab bukan senang nak join event2 Nuffnang. Cara akak bercerita dalam blog santai je. Senang nak paham. Lagipun saya tau, akak ni friendly orang nye :)
- Loading laju je. Xbanyak widget yang bersepah2. Senang nak baca.



GIVEAWAY FROM WWW.KAKINAKL.COM di taja oleh  





p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, December 19, 2011

Wedding K.Nadia @ Labu

Last saturday, aku dengan Toy - my ex-dormmate kat STF dah janji nak pergi wedding senior kitorang at Labu. Rasanya dah lama sangat xjumpa Toy ni. Rasa2nya last jumpe dia time 2008. Tu pun hye2 je kat wedding member.

Kali ni kitorang plan nak pergi wedding K.Nadia, ex-dormmate C 1-10 kitorang dulu. Amik Toy dengan member dia kat Putrajaya Sentral then terus jalan je. Dahla aku 1st time drive sendiri nak masuk jalan2 kat Labu tu. Selalu ayah aku je yang drive kalau lalu situ. So antara confident dengan x la time nak cari tempat tu.

Last2 berjaya jugak cari Kampung Jerangkang Labu. Biasanya sekarang ni kalau pergi wedding, konsep wedding sekarang kan modern. Tapi wedding K.Nadia ni lain. Wedding Adat Minang ok!

Photobucket

Tengokla tu, sanggul kat kepala bukan main tinggi. Cam berat je aku rasa. Pengapit pun kena pakai something kat kepala. Sanggul jugak ke nama dia eh? --> sori, aku xtau apa nama benda kat kepala pengapit tu.
Photobucket
- Pengantin perempuan tengah bergerak ke arah pengantin lelaki -

Photobucket


Photobucket

Selepas tu K.Nadia n husband dia diangkat n diarak beramai2 sampai la ke depan rumah pengantin perempuan. I don't have any idea apa nama benda yang angkat pengantin tu n nama adat2 minang ni. Ramai jugakla lelaki2 yang tolong angkat.

Photobucket

Pengapit K.Nadia tu pun ex-dormmate aku jugak. Diorang ni bestfriend dari dulu sampailah sekarang.

Photobucket
- me  & Toy -


Kitorang berdua xsempat pun nak bergambar dengan pengantin sebab aku nak kena balik cepat. petang tu nak pergi kenduri rumah makcik aku plak kat Gemas.


Selamat Pengantin Baru K.Nadia. Semoga berbahagia ke akhir hayat :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Mamai

Pagi tadi, masuk bilik air...Amik berus gigi




+ facial foam


- berusla gigi as usual -

Lepas tu macam pelik plak...

Apsal la hari ni xde rasa mulut berangin time berus gigi.Rasa pun lain macam je ni..Confuse jap...


Rupa2nya aku tersalah letak ubat gigi. bukannya colgate /darlie/fresh 7 white... Tapi OLAY FACIAL FOAM yang jadi ubat gigi pagi tadi.hahhaa

Patutla xsedap langsung. xfeel berangin pagi2 buta ;p

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Friday, December 16, 2011

Nasi Beringin Muar

3 minggu lepas aku balik Muar. dah lama sangat xbalik Muar since raya puasa haritu. Kemas2 rumah kat sana n kemas rumah arwah nenek.

Tiap kali kalau balik Muar, confirm aku akan request dengan ayah aku nak pergi makan kat kedai2 yang jual food orang muo. Kat tempat lain susah nak dapat.

Salah satunya adalah Nasi Beringin Muar. Korang pernah dengar x nasi beringin ni? Nasi ni lebih kurang macam nasi lemak. Tapi ada rasa serai2 n halba sikit. Biasanya makan nasi beringin time breakfast.


Dekat Muar ni, bila orang tanya kat mana boleh beli nasi beringin, confirm orang akan suruh korang pergi je kat Hentian Maharani.  Dekat situ ada 1deretan kedai2 makan yang semuanya menjual nasi beringin.

- Traders Hotel yang betul2 bersebelahan dengan Hentian Maharani -
Hentian Maharani ni terletak dekat Jalan Maharani - betul2 bersebelahan dengan Sungai Muar. Kalau korang sampai kat Jambatan Muar tu, kawasan yang jual nasi beringin ni kat sebelah kanan.


Dulu2 ayah aku kerja kat Pejabat Daerah Muar. So memang dekat sangatlah kedai ni dengan ofis ayah aku. Kadang2 dia siap tapau lagi untuk kitorang adik beradik kalo time cuti sekolah sebab kitorang duduk sendiri je kat rumah. xde sape jaga.

Kedai fav ayah aku adalah 'Kedai Nasi Beringin Hashim'. Tapi dulu nasi dia kaler kuning, tapi sekarang dah kaler putih. Maybe sebab anak orang ni dah take over. Rasa sedap tapi yang dulu punye lagi sedaaapppp!!!


Harga Nasi Beringin ni serendah RM 2.50 (depends on lauk yang korang nak). Sebelah kedai ni nama dia "Kedai Abang Sayang". Time kecik2 dulu setiap kali lalu sni mesti tergelak2 tengok signboard abang sayang yang besar tu.hehhe..Ntah apelah yang aku pikir dulu2 tiap kali nampak signboard kedai tu ;p


Ok, lepas ni kalau korang datang Muar, boleh try makan Nasi Beringin ni. rasanya kat tempat lain xboleh dapat. Murtabak Singapore kat Tanjung Agas pun sedap jugak! Mi Bandung Muar pun sedap jugak!!! Tapi mi bandung muar yang ayah aku jual lagi sedap ok!!!! tapi kalo korang nak order untuk sorang makan xdapatla. Ayah aku jual kalo lebih 10orang nak makan. Almaklumla, bukannya jual tiap2 hari. Depends on order maaa :)




p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Friday, December 9, 2011

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay


Aku selalu gak baca blog Nisa Kay ni. So baru2 ni dia ada launch giveaway. Hadiah menarik gila ok. Harusla aku xnak lepaskan peluang. Sponsor2 hadiah kemain banyak betul. Almaklumlah orang nye famous, cantik plak tu. Kalau korang nak tau hadiah ape, clickla link ni - Senarai hadiah The Ultimate Year End Giveaway

Dekat bawah ni adalah list semua sponsor2 "The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay"
So korang2 yang baca entry ni, jomlah join giveaway ni. Banyak hadiah2 yang best. Cepat2!!!! Nanti mention ye korang tau giveaway ni dari blog aku - stormz

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.