Monday, December 19, 2011

Wedding K.Nadia @ Labu

Last saturday, aku dengan Toy - my ex-dormmate kat STF dah janji nak pergi wedding senior kitorang at Labu. Rasanya dah lama sangat xjumpa Toy ni. Rasa2nya last jumpe dia time 2008. Tu pun hye2 je kat wedding member.

Kali ni kitorang plan nak pergi wedding K.Nadia, ex-dormmate C 1-10 kitorang dulu. Amik Toy dengan member dia kat Putrajaya Sentral then terus jalan je. Dahla aku 1st time drive sendiri nak masuk jalan2 kat Labu tu. Selalu ayah aku je yang drive kalau lalu situ. So antara confident dengan x la time nak cari tempat tu.

Last2 berjaya jugak cari Kampung Jerangkang Labu. Biasanya sekarang ni kalau pergi wedding, konsep wedding sekarang kan modern. Tapi wedding K.Nadia ni lain. Wedding Adat Minang ok!

Photobucket

Tengokla tu, sanggul kat kepala bukan main tinggi. Cam berat je aku rasa. Pengapit pun kena pakai something kat kepala. Sanggul jugak ke nama dia eh? --> sori, aku xtau apa nama benda kat kepala pengapit tu.
Photobucket
- Pengantin perempuan tengah bergerak ke arah pengantin lelaki -

Photobucket


Photobucket

Selepas tu K.Nadia n husband dia diangkat n diarak beramai2 sampai la ke depan rumah pengantin perempuan. I don't have any idea apa nama benda yang angkat pengantin tu n nama adat2 minang ni. Ramai jugakla lelaki2 yang tolong angkat.

Photobucket

Pengapit K.Nadia tu pun ex-dormmate aku jugak. Diorang ni bestfriend dari dulu sampailah sekarang.

Photobucket
- me  & Toy -


Kitorang berdua xsempat pun nak bergambar dengan pengantin sebab aku nak kena balik cepat. petang tu nak pergi kenduri rumah makcik aku plak kat Gemas.


Selamat Pengantin Baru K.Nadia. Semoga berbahagia ke akhir hayat :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

2 comments:

madammondoq said...

teringin nak bersanding dok atas tu jugak!! ekeke...

stormz said...

@madammondoq kalo madam jumpe benda tu, tryla naik.konon2 bersanding.heheh

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.