Wednesday, January 25, 2012

Cuti CNY

Disebabkan lastweek cuti panjang, jadi harusla kitorang 1family balik Muar. Menjengah2 apa2 yang patut kat kampung. Balik Muar Ahad malam sebab tunggu my sis habis kerja kat Hulu Langat. Dah alang2 kat situ, kitorang lalu jela LEKAS. Memang efficient sebab jalan kat highway plus tu selalu sangat xpasal2 jem kat area rnr seremban -> tol seremban. Padahal selalu xde pun accident kat situ, tapi jem je memanjang. So aku rasa jalan tu memenag dah kena cursed.

Banyak pulak intro tu.huhhu..Pagi2 Isnin, lepas breakfast cara orang muo aka breakfast makan sate terus balik kampung arwah nenek. Memang tiap kali balik Muar even sekejap je pun, ayah memang akan balik sini jugak. Basuh2 rumah even xde orang duduk. Bakar2 sampah n tengok2 kot2 ada pisang yang dah nak masak.


Masa sampai tu dah nampak kereta family makcik aku dah ada kat depan rumah. Biasanya kalau diorang balik memang diorang akan kutip semua kelapa2 tua tu. Senang nak buat masak nanti. So kitorang pun joinla aktiviti diorang yang tengah pungut n kopek buah kelapa.


Sempatla jugak aku try kopek kelapa pakai satu alat ni. Just cucuk je n tarik. Terus terkopek. Terus kagum jap sebab xpernah jumpe.hehe





Lepas dah buat2 kerja tu, makcik yang duduk kat kampung tu pulak sampai. Dia baru balik dari kenduri, so adela 'berkat' (food) yang dibawak. Berpiknikla kitorang kat depan rumah tu. Best jugak sebab angin kuat.


- pics semua credit to my cousin -


Published with Blogger-droid v2.0.3

No comments:

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.