Wednesday, January 18, 2012

Flashmob Krew Mas @ KLIA

Balik dari ofis semalam, aku perasan dekat wall Chef Wan ada satu video Flashmob Mas Crew - Malaysia Airlines Missing You Flashmob at KLIA. Memang best jugakla tengok video ni.

Bermula dengan menyanyikan lagu tema MAS, “We Fly”, kumpulan tersebut mengalunkan pula lagu yang dipopularkan Janet Jackson yang berjudul “Miss You So Much” yang dinyanyikan oleh seorang gadis yang disambut teman lelakinya dengan gitar, romantik rancak!

Kemudian, seorang lelaki pula muncul menyanyikan lagu “Istana Menanti” yang dipopularkan oleh Rahim Maarof, sambil mencari-cari kekasihnya yang mungkin dijadualkan tiba dari luar negara.

Ketika suasana sedang sayu melihat lelaki tersebut tercari-cari kekasihnya, seorang gadis berbangsa India menyapa dan dia terus menyanyikan lagu hindustan yang menceriakan, “Aankhein Khuli” yang dipetik dari filem terkenal, Mohabbatein.

Seterusnya, sekumpulan ‘aweks’ pula mengambil giliran masing-masing dengan menyanyi riang ria menyambut kepulangan teman-teman lelaki masing-masing dengan menyampaikan lagu “My Boyfriend’s Back”.

Seorang pemuda berbangsa Cina yang baru tiba bersama sekumpulan pelancong pula tiba-tiba mengambil alih persembahan dengan menyanyikan lagu berbahasa Cina, “Lang Hua Yi Duo Duo” yang dipopularkan oleh penyanyi Richie Ren.

Persembahan diteruskan pula dengan nyanyian lagu “Rindu”, “Balik Kampung” dan “Signed, Sealed, Delivered” yang disampaikan oleh sekumpulan krew kabin yang segak bergaya serta lengkap berpakaian MAS. (credit to MyNewsHub)



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.




banner

1 comment:

shark said...

kureng sket ler..
flashmob besanyer ssuai unutk mob tarian
nnti try search dlm youtube..flashmob 2pm
yg tu mmg terbaek:)

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.