Wednesday, February 29, 2012

Churp Churp Exclusive Screening of The Lorax in 3D


Date : March 2nd, 2012 (Friday) 
Time : 9:15PM (Ticket collection starts 45 minutes before movie time) 
Venue: GSC Midvalley

Dapat 1pair of invites untuk tengok movie The Lorax ni. Thank you Churp Churp :) Dah lama sebenarnya xdapat tiket free tengok movie.

Siapa yg pergi lagi?

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Tuesday, February 28, 2012

Pikir ape tu?

Serius sangat pagi tadi time on the way nak pergi ofis aku boleh tersilap masuk simpang nak pergi ofis. Ntah apa benda la yang aku pikir sampai xsedar langsung tersalah jalan. Boleh plak menonong je sampai dah nak masuk presint 11.

- credit to Google -
Tu pun nasib baik tadi ada 1 kereta cam nak himpit kereta aku. Terus tsedar dah salah jalan. Kalau x memang naya je aku jalan sampai ke mana. Dahla kat Putrajaya ni kalau nak u-turn memang susah gila. Kena masuk presint2 lain dulu baru boleh nak u-turn.


p/s: memang aku selalu xsedar kalo tengah drive. Boleh x? tapi bukan tidur...

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Thursday, February 23, 2012

.: Resepi Hari Ini - Sambal Tumis Udang :.




Bahan - Bahan:
  • 20 ekor udang (dibuang kepala dan 1/2 kulit)
  • 15 biji lada kering (direbus dan dikisar)
  • 1 biji lada merah  (direbus dan dikisar)
  • 5 biji bawang merah (dikisar)
  • 1 biji bawang besar (dihiris bulat)
  • 2 biji bawang putih (dikisar)
  • 1 keping asam keping
  • Gula & Garam secukup rasa
  • Minyak untuk menumis
  • Daun sup & daun bawang sebagai hiasan (dihiris)


Cara-Cara Memasak: 
  1. Panaskan minyak untuk menumis
  2. Tumiskan bawang merah dan putih yang dikisar sehingga naik bau/kekuning-kuningan.
  3. Selepas itu,  masukkan pula cili kering, lada merah yang telah dikisar dan juga asam keping. Masak selama 3-5 minit atau sehingga menggelegak.
  4. Masukkan udang. Masak sehingga minyak naik.
  5. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Masukkan juga bawang besar yang telah dihiris dan juga sedikit daun sup.
  6. Biarkan sehingga pekat dan minyak naik.
  7. Kemudian angkat dan tabur daun sup dan daun bawang. 

~ SELAMAT MENCUBA ~


Tips/ Petua: Lada merah yang ditambah itu adalah untuk memerahkan sambal. Kalau guna cili kering je, sambal akan menjadi merah gelap.

Untuk menyimpan lada kisar untuk jangka masa yang lama, elokla direbus dulu cili kering. Kemudian semasa kisar tu, tambahkan minyak masak supaya biji2 lada hancur semasa mengisar. Xdela nampak sebiji2 biji lada time makan.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Karnival Wow Putrajaya 23 - 26 Feb 2012

Siapa2 yang free weekend ni, jomla kita sama2 pergi Karnival Wow Putrajaya. Ada banyak aktiviti menarik kat sana.

InsyaAllah aku akan pergi menyesakkan jalan n parking kat sana nanti :p kalau korang nak tau aktiviti ape yang ada kat sanan, click la link ni - Senarai Aktiviti Karnival Wow Putrajaya 2012

- kredit to Portal Rasmi Pernadanan Putrajaya -


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Wednesday, February 22, 2012

You're So Fine

Tadi nampak update Oh Bulan  pasal lagu baru - Guba ft Yuna. Nampak nama Yuna, harusla aku nak dengar kan lagu ape yang dia nyanyi. Mostly lagu dia best2.

Lagu You're So Fine - Guba ft Yuna ni memang relax je. Senang nak catch up lirik lagu ni. So aku nak share dekat sini biar korang semua boleh dengar. Enjoy!!


(video credit to )

You're So Fine - Guba ft Yuna

It feels like December
The birds flew across my bedroom window
And the spiral staircase
That we used to hang around 'til 3 in the afternoon

I remember that day
The purple hoodie that you're wearing
And the smile up on your face
Your hair was flowing in the air
As you were sitting by my side
You moved me with your tides

You're so fine
And I wouldn't do anything
To deny you
And I would die for
You..

Oh baby don't despair
You're not alone I'm always there
I wish I was the one who's scared
Of the sickness that you bear
For as long as I could stay
I'll be happy just to see you smile for another day

But you're gone now
Oh so far gone now
Where the trees are green and cloudy grounds it seems
But my time will come
Oh so let it come
Where we'll meet again
Until the end of time

(credit lyric to Onlylyrics.com)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Sakitnye...

Aku tengah sakit gusi ni. Nampak cam bengkak sebab kelmarin masa makan ikan, tulang ikan tu tercucuk kat gusi. So sekarang tengah berdenyut2.

- pic from Google -

Korang ada petua x macam mana nak kurangkan bengkak gusi ni?

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, February 20, 2012

Gino's Pizza & Pasta | Italian Restaurant

Tak ingat bila pergi Gino's Pizza & Pasta ni. Tapi yang aku tau time nak pergi jengah adik aku yang keje kat Hulu Langat haritu kitorang ni sebokla pikir nak makan dekat mana. Dengan ayah aku sakit gigi n kitorang adik beradik nak makan selain dari nasi, so terus tuju kat Gino's Pizza & Pasta je.

Sebenarnya dah lama nampak restoran ni. Tapi xpernah singgah je. Xingat tempat ni kat area mana. Yang penting before sampai area My Mydin. Pastu restoran ni kat selekoh. Dari jauh dah boleh nampak. Parking senang je. Dalam restoran tu ada parking.

- signboard kat luar. Tinggi -
- siap ada pool bar -
Biasa pool bar ni ada kat area swimming pool kat hotel. Kat Gino's ni pun ada jugak. Tapi tepi tu kolam ikan jela.hehhe






- gambar tuan tanah mesti kena ada -
Kalau xsilap, owner Gino's ni orang Itali sebab time dia amik order tu ade bunyi accent dari sana. Muka pun lain.

- Hawaiann Pizza -

- Lasagne -

- Meatball Spagetti -
Overall food was ok and delicious! Kenyang gila..Boleh datang lagi next time kalo pergi Hulu Langat.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Saturday, February 18, 2012

Dekat mana boleh beli kipas ni?

Sape tau dekat mana boleh beli kipas tangan bulu2 ni?


Nak guna untuk budak2 tarian.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, February 17, 2012

Pagi2 mood dah hilang

Pagi2 tadi dengarla bunyi sms masuk. Selalu pagi2 time nak pergi ofis tu sms dari Hafiz yang selalu masuk. Tapi rupa2nya bukan sms dia plak pagi tadi. Tapi sms dari Anonymous. Ntah mana dia dapat no  aku pun xtaula.

Dahla sms tu berbauk politik and boleh dikira menghasut jugakla. Aku xnak letak sms dia dekat sini sebab konpem nanti akan ada orang forward. Kira cam aku boleh jadi penyebarla nanti.

Kalau aku paste kat sini sms orang tu, memang korang2 ni pun boleh terhasut sama. Before this pun ada dapat sms dari orang P**. Dia wish Selamat menyambut Maulidur Rasul. Tapi aku still xpaham kat celah mana diorang boleh dapat no aku.

Grrr..

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Thursday, February 16, 2012

Luna Shoppe's Giveaway


Pagi2 ni nampak Nisa Kay review blog Luna Shoppe. Lepas baca harusla nak click link blog Luna Shoppe tu. Rupa2nya ada giveaway tengah dijalankan. Aku pun nak tryla mana la tau kot2 ade luck boleh menang hadiah. Bukannya susah pun nak join giveaway ni.

How to join Luna Shoppe's Giveaway?
  1. Create an entry Title: Luna Shoppe's Giveaway
  2. Place the banner and link to lunashoppe.blogspot.com
  3. Tag 3 active blogger friends
  4. Copy paste URL of your entry to the comment space below
  5. Follow Luna Shoppe's blog and LIKE Luna Shoppe's FB Page
  6. Send your URL before 20th Feb 2012
  7. Winners will be randomly selected. Good luck!

Nak tag 3 orang ni :)
- MeriahCeria
- Noddy
- Semua readers yang baca blog ni :)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Wednesday, February 15, 2012

Set Fire To The Rain

Lately ni suka sangat dengar lagu Adele. Lagi2 makin menjadi lepas Adele menang 6 award kat Grammys Award. Terus jadi lagi suka dekat dia.hehhe. Suara dia superb!



(credit to Youtube)

Set Fire To The Rain - Adele

I let it fall, my heart,
And as it fell you rose to claim it
It was dark and I was over
Until you kissed my lips and you saved me

My hands, they're strong
But my knees were far too weak
To stand in your arms
Without falling to your feet

But there's a side to you
That I never knew, never knew.
All the things you'd say
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

When I lay with you
I could stay there
Close my eyes
Feel you here forever
You and me together
Nothing is better

'Cause there's a side to you
That I never knew, never knew,
All the things you'd say,
They were never true, never true,
And the games you play
You would always win, always win.

[Chorus:]
But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name!

I set fire to the rain
And I threw us into the flames
Where it felt something die
'Cause I knew that that was the last time, the last time!

Sometimes I wake up by the door,
That heart you caught must be waiting for you
Even now when we're already over
I can't help myself from looking for you.

[Chorus:]
I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried
'Cause I heard it screaming out your name, your name

I set fire to the rain,
And I threw us into the flames
Where it felt something die
'Cause I knew that that was the last time, the last time, oh, ohhhh!

Oh noooo
Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh
Let it burn
Oh oh ohhhh

(lyric credited to AzLyrics)

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Wednesday, February 8, 2012

Pernah x korang buat benda2 ni?

Adakah semasa kecil dahulu anda pernah buat perkara2 berikut??
  1. Buka kipas meja, cakap dengan kipas sebab hendak dengar suara bertukar;
  2. Naik kereta, tengok bulan & ingat bulan ikut kita;
  3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari ‘handle’ rasa hebat;
  4. Masa sekolah, ada orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali, menyamar menjadi orang lain, beratur ambil air lagi;
  5. Lukis burung guna huruf M;
  6. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit;
  7. Masa kecil, fikir bentuk hati yg sebenar macam ini…..
    love
  8. Tutup peti ais dgn perlahan, sebab hendak tgk bila lampu peti ais padam;
  9. Kalau tak siap kerja sekolah sengaja tinggalkan buku latihan di rumah.
- copy dr blog Tulip Malam -


Hahah..Bila pikir balik sekarang ni memang kelakarla benda2 yang kita pernah buat time zaman kanak2 dulu. I miss that moments :)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Wordless Wednesday #2



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Tuesday, February 7, 2012

Ada apa dekat Space U8?

Haritu ada terbaca entry dekat blog Mama Zharfan pasal dia pergi Space U8 - 1st Eco Mall in Malaysia. So haritu aku pun pergila. Saja jalan2 cuci mata. Space U8 ni terletak dekat Bukit Jelutung aka kawasan perumahan orang kaya2.

Kalau korang nak pergi sini, korang ikut je jalan sebelah Politeknik Shah Alam & TTDI tu. Straight je nanti korang akan sampai. Kalau takut sangat salah, follow je signboard TUDM. Space U8 ni sebelah TUDM je. Masa mula2 sampai nak cari jalan masuk, aku hampir termasuk jugaklah kat pintu gerbang TUDM.hehe

- map credit to Space U8 Official Website -

Ruang legar yang sangat besar. Disebabkan Eco Mall ni baru lagi, so banyak lagi shop lots yang under renovation and banyak juga yang still kosong. Kat tengah2 tu ada orang buka booth jual macam2 jenis barangan. Lupa plak nak snap gambar.


Apa yang aku perasan, dekat dalam ni xde menggunakan aircond. Maybe dalam shop lot tu diorang guna aircond. Dekat luar2 ni, terasa cam berada dekat tepi pantai. Berangin dan xterasa bahang panas. Padahal kat luar tu panas terik.


Terdapat banyak kipas2 besar yang dipasang dekat dalam Space U8 ni. Ada jugak water fountain dekat tengah2 ruang legar. Agaknye, sebab tula xrasa panas.


 " With airy corridors, open stairways, spacious units and natural light from a central covered courtyard, spaceu8 captures aptly the essence of its name, combining simple elegance and creative architecture to establish space efficiency. " (credit to Space U8 Official Website)

- credit to Space U8 Official Website -

Macam nila rupa bangunan Space U8 tu. Nampak lain kn? Korang dah pergi ke sini?







Ehem, me wore Yellow Wedges from Angel Boutique. Sedap je kalo buat jalan2 round shopping mall even tinggi wedges ni 8 inch.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

Thai Village @ Space U8

Last 2 week saya berkesempatan untuk singgah dekat Space U8 - satu2nya Eco Mall di Malaysia. Saja jalan2 tengok apa yang ada dalam eco mall tu.

Dah jalan2 tu, haruslah perut ni berkeroncong rasa lapar. So me n K.Julie pun pergilah makan dekat food court Space U8 yang terletak dekat first floor. Name food court tu "Space Wok". So kitorang choose untuk makan dekat Thai Village.



Menu dekat sini xdela sebanyak macam dekat restoran thai sebab dekat food court. Harga pun xdela mahal sangat. Tapi time kitorang nak order tu, xbanyak menu yang available. Maybe baru buka so xbanyak choice lagi.



Ada something yang menarik perhatian kitorang time nak order food dekat sini.


Food dekat Thai Village ni dimasak tanpa menggunakan MSG ataupun dalam bahasa yang senang, xde ajinomoto yang ditambah dalam food. Bagus2!! Xelok pun kan kalau makan banyak sangat food yang ada MSG.

- Kuih bingka ubi and talam keladi untuk sesiapa yang order set menu -

So kitorang ni tryla beberapa menu yang available kat situ. Saya order set Green Chicken Curry (with Rice and 2pcs kuih). Plus 1 dessert bubur pulut hitam.heheh. Rasa green curry chicken ni sedap. Tapi bila saya rasa gravy tu macam masin. Tapi bila dah makan dengan nasi, boleh tahan sedap jugakla. Kuih tu biasa2 je n bubur pulut hitam tu just nice. Xmanis sangat.




K.Julie pulak order set Tomyam Prawn (with Rice and 2pcs kuih), salah satu signature dish Thai Village. Sama jugak macam saya punya green curry chicken. Kuah agak masin. Tapi bila dah makan dengan nasi tu jadi ok la rasanya. Tapi xsyokla nak buat hirup2. Kalau saya makan tomyam, saya memang suka hirup kuah tu sampai habis.



Bukan setakat tu je yang kitorang order. Nampak sangat kitorang kuat makan kan?


Order plak Pineapple Fried Rice. Rasa not bad jugakla. Bolehla masuk tekak saya ni. Tapi lagi best kalau diletak dalam nenas. Baru semangat nak makan. Food presentation penting!


Yang ni adik member kitorang punya food - Chicken Cashew Nut. Sama jugak termasin. Maybe yang ni terlebih oyster sos.


Ni pulak Pad Thai Noodle. Rasa macam kuew teow goreng kering campur kacang. Macam ni ke rasa phad thai? Saya xpernah makan pun. Ni la 1st time. Disebabkan rasa cam kuew teow goreng, so saya xberapa minat sangat.

Fuh, banyak betul food yang kitorang order. Padahal perut xla besar mana nak sumbat semua ni.


Muka2 orang happy dapat makan banyak :) Ehem, saya pakai tudung yang menang dari Sugarscarf tu.  Cantik x?

- K.Julie aka MeriahCeria -

Ok, kalau korang nak makan dekat food court @ Space Wok ni, korang naik je kat 1st floor.




Thai Village @ Space Wok, Space U8

1st Floor,
6, Persiaran Pasak Bumi,
Taman Bukit Jelutung,
Seksyen U8, 40150 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan

GPS Coordinate: 3.111757, 101.552102

- credit map to Space U8 Official Website -

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.