Tuesday, February 7, 2012

Ada apa dekat Space U8?

Haritu ada terbaca entry dekat blog Mama Zharfan pasal dia pergi Space U8 - 1st Eco Mall in Malaysia. So haritu aku pun pergila. Saja jalan2 cuci mata. Space U8 ni terletak dekat Bukit Jelutung aka kawasan perumahan orang kaya2.

Kalau korang nak pergi sini, korang ikut je jalan sebelah Politeknik Shah Alam & TTDI tu. Straight je nanti korang akan sampai. Kalau takut sangat salah, follow je signboard TUDM. Space U8 ni sebelah TUDM je. Masa mula2 sampai nak cari jalan masuk, aku hampir termasuk jugaklah kat pintu gerbang TUDM.hehe

- map credit to Space U8 Official Website -

Ruang legar yang sangat besar. Disebabkan Eco Mall ni baru lagi, so banyak lagi shop lots yang under renovation and banyak juga yang still kosong. Kat tengah2 tu ada orang buka booth jual macam2 jenis barangan. Lupa plak nak snap gambar.


Apa yang aku perasan, dekat dalam ni xde menggunakan aircond. Maybe dalam shop lot tu diorang guna aircond. Dekat luar2 ni, terasa cam berada dekat tepi pantai. Berangin dan xterasa bahang panas. Padahal kat luar tu panas terik.


Terdapat banyak kipas2 besar yang dipasang dekat dalam Space U8 ni. Ada jugak water fountain dekat tengah2 ruang legar. Agaknye, sebab tula xrasa panas.


 " With airy corridors, open stairways, spacious units and natural light from a central covered courtyard, spaceu8 captures aptly the essence of its name, combining simple elegance and creative architecture to establish space efficiency. " (credit to Space U8 Official Website)

- credit to Space U8 Official Website -

Macam nila rupa bangunan Space U8 tu. Nampak lain kn? Korang dah pergi ke sini?







Ehem, me wore Yellow Wedges from Angel Boutique. Sedap je kalo buat jalan2 round shopping mall even tinggi wedges ni 8 inch.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

5 comments:

nadia said...

hai dear. nadia singgah sini. :)
btw, tempat space u8 ni lebih kepada apa? shopping compleks ke, restoran ke tempat pameran pape? macam berminat je nak pegi sebab bangunan dier unik sangat. :)

stormz said...

@nadia tpt ni mcm shopping complex tp lom buka sepenuhnya.time sy pg tu byk kedai still tgh renovate

Juky said...

Tq stormz utk promosi Space U8 Eco Mall. Utk pengetahuan semua Mall ini sebenarnya adalah sebahagian hasil kerja saya sebagai seorg pembantu arkitak utk projek ini.

Dah gi nengok cinema di sana?.. Nantikan kehadiran Bowl arena di sana nanti... Under Construction.

stormz said...

@Juky: sy xbkesempatan nk pg tgk movie dkt situ.sy kagum dgn sistem pengudaraan dlm mall ni.
Definitely i will come again to this mall

Anonymous said...

Ade sushi x

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.