Tuesday, February 7, 2012

Thai Village @ Space U8

Last 2 week saya berkesempatan untuk singgah dekat Space U8 - satu2nya Eco Mall di Malaysia. Saja jalan2 tengok apa yang ada dalam eco mall tu.

Dah jalan2 tu, haruslah perut ni berkeroncong rasa lapar. So me n K.Julie pun pergilah makan dekat food court Space U8 yang terletak dekat first floor. Name food court tu "Space Wok". So kitorang choose untuk makan dekat Thai Village.



Menu dekat sini xdela sebanyak macam dekat restoran thai sebab dekat food court. Harga pun xdela mahal sangat. Tapi time kitorang nak order tu, xbanyak menu yang available. Maybe baru buka so xbanyak choice lagi.



Ada something yang menarik perhatian kitorang time nak order food dekat sini.


Food dekat Thai Village ni dimasak tanpa menggunakan MSG ataupun dalam bahasa yang senang, xde ajinomoto yang ditambah dalam food. Bagus2!! Xelok pun kan kalau makan banyak sangat food yang ada MSG.

- Kuih bingka ubi and talam keladi untuk sesiapa yang order set menu -

So kitorang ni tryla beberapa menu yang available kat situ. Saya order set Green Chicken Curry (with Rice and 2pcs kuih). Plus 1 dessert bubur pulut hitam.heheh. Rasa green curry chicken ni sedap. Tapi bila saya rasa gravy tu macam masin. Tapi bila dah makan dengan nasi, boleh tahan sedap jugakla. Kuih tu biasa2 je n bubur pulut hitam tu just nice. Xmanis sangat.




K.Julie pulak order set Tomyam Prawn (with Rice and 2pcs kuih), salah satu signature dish Thai Village. Sama jugak macam saya punya green curry chicken. Kuah agak masin. Tapi bila dah makan dengan nasi tu jadi ok la rasanya. Tapi xsyokla nak buat hirup2. Kalau saya makan tomyam, saya memang suka hirup kuah tu sampai habis.



Bukan setakat tu je yang kitorang order. Nampak sangat kitorang kuat makan kan?


Order plak Pineapple Fried Rice. Rasa not bad jugakla. Bolehla masuk tekak saya ni. Tapi lagi best kalau diletak dalam nenas. Baru semangat nak makan. Food presentation penting!


Yang ni adik member kitorang punya food - Chicken Cashew Nut. Sama jugak termasin. Maybe yang ni terlebih oyster sos.


Ni pulak Pad Thai Noodle. Rasa macam kuew teow goreng kering campur kacang. Macam ni ke rasa phad thai? Saya xpernah makan pun. Ni la 1st time. Disebabkan rasa cam kuew teow goreng, so saya xberapa minat sangat.

Fuh, banyak betul food yang kitorang order. Padahal perut xla besar mana nak sumbat semua ni.


Muka2 orang happy dapat makan banyak :) Ehem, saya pakai tudung yang menang dari Sugarscarf tu.  Cantik x?

- K.Julie aka MeriahCeria -

Ok, kalau korang nak makan dekat food court @ Space Wok ni, korang naik je kat 1st floor.




Thai Village @ Space Wok, Space U8

1st Floor,
6, Persiaran Pasak Bumi,
Taman Bukit Jelutung,
Seksyen U8, 40150 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan

GPS Coordinate: 3.111757, 101.552102

- credit map to Space U8 Official Website -

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

4 comments:

Bro Framestone said...

Sedapnye.. makan x ajak pun...

eh awat xde pic awak tengah makan ek

stormz said...

@Bro Framestone: lapo sgt smpai lupe nk amik pic.mkn je.hahha

meriah ceria said...

hihiihik...mlm nnt akak julie upload!..manis nye akak tudung itam tu!..akak yg menang tudung sugarcraft tu sweet!

stormz said...

@meriah ceria ok,nnt nk bc entry k.julie

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.