Wednesday, March 7, 2012

.: Resepi Hari Ini - Sup Sayur :.


 Bahan-bahan:
  • 1 biji bawang besar (dihiris halus)
  • 1 ulas bawang putih (dihiris halus)
  • 2 ketul dada ayam (dihiris)
  • Carrot
  • Batang celery
  • Jagung kecik
  • Kubis bunga
  • Brokoli
  • 2 biji cili padi (kalau xsuka, xpayah letak)
  • 2 sudu minyak
  • 1 1/2 cawan air
  • Garam
Cara-cara Memasak:
  1. Panaskan minyak.
  2. Masukkan bawang merah, putih dan cili padi. Biarkan sehingga naik bau.
  3. Masukkan air dan ayam. Biarkan sehingga mendidih.
  4. Bila air dah mendidih, masukkan carrot.
  5. Rasa2 carrot dah empuk sikit, barulah masukkan jagung, kubis bunga n brokoli.
  6. Letak garam secukup rasa.
  7. Before tutup api, barula masukkan batang celery.
~ SELAMAT MENCUBA ~



p/s: Siapa yang nak diet boleh try resepi sup sayur yang sihat ni. Menu sihat ni boleh dimakan dengan nasi putih, ataupun bihun.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner

5 comments:

Mat Gebu said...

Niceeee...pcm suka masakan macam ni ^__*

iylia said...

@Mat Gebu simple n sht kn :)

arjunasetia said...

resepi makanan utk tambah berat badan ada tak

iylia said...

@arjunasetia nnt sy cr resepi utk tambah brt bdn

arjunasetia said...

trimakaseh :), buat susah2 aje ..hehe

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.