Wednesday, March 21, 2012

Review: John Carter


The movie tells the tale of war-weary, former military captain John Carter (Taylor Kitsch), who is inexplicably transported to Mars where he becomes reluctantly involved in a conflict of epic proportions between the inhabitants of the planet,
including Tars Tarkas (Willem Dafoe) and the captivating Princess Dejah Thoris (Lynn Collins).
In a world on the brink of collapse, John Carter rediscovers his humanity when he realizes that the survival of Barsoom and its people rests in his hands. (credit to: Official Website)

Last week aku pergi tengok movie John Carter ni dengan Hafiz dekat The Curve. Not bad la movie ni tapi masa awal2 start tu aku cam confuse jap. Laju sangat sampai cam blur ape yang nak diorang sampaikan. Lepas part lawyer tu kasi diary dekat anak sedara John Carter barula flow movie ni ok sket. Rupa2nya John Carter ni dah pernah sampai kat Spider Cave yang ada emas. Dari situ dia tertembak orang and dia pegang medallion orang tu. Tetiba terus dia sampai kat tempat yang pelik.


Rupa2nya dia dah sampai planet Barsoom aka Mars aka Marikh. Macam2 makhluk pelik yang dia jumpa n ada juga makhluk rupa cam manusia. Dekat Barsoom tu tengah ade peperangan n John Carter ni pun ada terlibat dengan peperangan dekat sana.


Nak tau apa yang terjadi lepas tu? Berjaya ke x John Carter ni tolong orang Barsoom? Korang pergila tengok sendiri dekat pawagam yang berdekatan.hahaha ---> gelak jahat ;p

- All photos credit to official website -



Lepas tengok movie tu, aku pun tersinggahlah dekat Kiosk Tudung Bawal Aidijuma. Dapatla sambar 3pasang tudung bawal. Harga tudung2 tu xmahal pun. 1tone = RM 7, 2&3 tone = RM 15. Kiosk Aidijuma di berhadapan dengan Padini.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

1 comment:

RazFiRa said...

nak jgk tudung juma. huhu

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.