Tuesday, March 27, 2012

Wedding @ Parit Pali Muar

 Last 2 week ada wedding sepupu aku kat kampung. Hari Jumaat aku dah balik, tidur dekat rumah Muar dulu. Esok pagi2 after breakfast baru la kitorang 1family balik kampung. Tolong2 apa yang patut kat rumah makcik aku. Nikah malam Ahad n siang Ahad tu majlis bersanding.


Time ni rombongan pengantin lelaki dah sampai. Kalo wedding kat Johor, memang ada la adat kena tol. Ni cousins n makcik aku tengah jaga tol tu. Biasanya pengapit lelaki akan kasila peket2 kecik yang ada duit tol. Duit dalam tu depends on pengantin lelaki la. Xbanyak pun xpe. Just suka2. On that day, pengantin lelaki kena lalu 4 tol before dapat bersanding dengan pengantin perempuan.


Majlis perkahwinan tu diserikan dengan tarian2 dari cousins aku. Yours truly ni jadi choreographer tarian budak2 ni.Ehenm..ehem ;)

Sebab tu la lately ni jarang update blog sebab malam2 aku pergi ajar diorang. Bulan 5 ni ada lagi cousin yang kahwin so budak2 kecik ni la yang akan menari kat majlis tu nanti.


Make-up budak2 ni ditaja oleh adik aku selaku official MUA diorang :) Cantik  je adik aku makeupkan diorg untuk outdoor ni. Takdela nampak tebal sangat. Just nice.

Contact my sister for make-up: Farah Wahidah. So far, dia dah makeup kan aku time tunang hari tu n hasil memang memuaskan..

-after 4 tol -




p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

2 comments:

Eyriqazz said...

wahh,siap ada kumpulan tarian... meriahhh....

iylia said...

@Eyriqazz just utk suka2 isi masa lapang bdk2 ni. kalo ade family nak kahwin, senangla xpyh pggl org lain buat persembahan :)

...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.