Monday, April 9, 2012

.: Resepi hari Ini - Mama Doroschs' Carrot Cake :.

Last week aku ada buat carrot cake mengikut resepi dari K. Rima - Bisous A Toi. Kalau ikut entry dia, kek ni jadi moist and sedap. So ni my 1st trial and memang betul2 jadi moist and memang sedap sangat. Tapi malas nak buat topping cream cheese. Padahal dah beli cream cheese tu. Hehehe

Disebabkan aku letak dalam cup, so boleh dapat around 25 cupcake. Senang sikit nak kasi orang makan.


Mama Doroschs' Carrot Cake
(Source: Bisous a Toi)

Ingredients
Cake
1 1/2 cups granulated sugar
1 1/2 cups oil
4 eggs
2 cups flour
2 tsp baking soda
2 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
1/4 tsp salt
3 cups grated carrots, packed
3/4 cup walnuts (optional)1/2 cup raisins - i added ** xletak


Icing ** xbuat pun. Tapi kalau buat memang kek jadi lagi sedap :)
16oz (454g) cream cheese - well softened
8 tbsp (¼ cup)(113g) butter, well softened
2 lb (900g) icing sugar
4 tsp vanilla

Instructions
Cake
Pre-heat the oven to 360ºF/ 180ºC with a rack in the middle position. Liberally grease and flour a bundt or tube pan.

In a large bowl, beat together the sugar and oil. Beat in the eggs, one at a time.
In a second, medium bowl, whisk together the flour, baking powder, baking soda, cinnamon, and salt.

Add the flour mixture to the sugar mix and mix in with a wooden spoon until well incorporated.

Fold in the carrots and walnuts (if using).

Pour into prepared pan and bake for 45 to 60 minutes, until a toothpick inserted into the center comes out clean. Remove to a wire rack to cool completely before icing.

Icing
In a large bowl, beat together the cream cheese, butter, and vanilla until light and fluffy.
Gradually beat in the icing sugar until well blended.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

2 comments:

Nava Krishnan said...

Very nice baking you did with carrots. That pic look so tempting to me because I love anything with carrots.

iylia said...

this is my 1st trial baking with carrot. normally i just use carrot for my dishes