Thursday, May 31, 2012

Exclusive Screening - Piranha 3DD by Churp Churp

Malam tadi aku pergi tengok Exclusive Screening - Piranha 3DD dekat TGV Sunway Pyramid dengan adik aku. As usual, tiket adalah free hasil menang jawab komen kat fanpage Churp Churp.


- pic from ChurpChurp -
 " After the terror unleashed on Lake Victoria in “Piranha 3D” (2010), the pre-historic school of blood thirsty piranhas are back. This time around, looks like the evil fishes didn’t get enough of feasting on human flesh! How do we know – the razor sharp teeth and their aggressiveness say it all. We don’t need them to take a bite on us to prove how desperate they are for meat, right? Ouch! "
Korang boleh baca full plot dekat wikipedia Piranha 3DD. Starting movie ni dah rasa suspens semacam je sebab ikan pirana ni buat serang hendap dekat orang dalam tasik. Memang ganas betul pirana tu. Tapi in the middle tu dah macam xsyok sket movie ni. Dah xrasa keganasan si pirana tu.

- Nila rupa ikan pirana tu. Ngeri jap tengok gigi2 tajam tu. Pic from sknr -

Duration movie ni lebih kurang 1jam 15minit. Movie ni xde climax.Alih2 dah abes macam tu je.

- Lifeguard 'Big Wet' -
- Mangsa2 piranha dekat swimming pool 'Big Wet' -
- Orang yang buat research pasal pirana -
Overall aku kasi 1star je dekat movie ni sebab ada buat aku rasa suspens sikit masa starting. Jangan lupa saksikan movie ni di pawagam2 yang terdekat dengan rumah korang.

Piranha 3DD
Released Date: 31st May 2012

Thanks ChurpChurp & TGV. Lain kali kasila tiket free lagi.hiks ;)



p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.



banner

Tuesday, May 22, 2012

.: Resepi Hari Ini - Bread Butter Pudding :.



Bread Butter Pudding
(Source: Inahar's Cooking Time)

Bahan-bahan:
  • 10 keping roti Gardenia
  • 500 ml susu UHT/Fresh Milk
  • 300 ml whipping/Fresh cream --> xletak tapi ganti dengan susu. still sedap
  • 5 biji telur
  • 100 g gula castor
  • 30 g gula castor (untuk ditabur dia atas puding before dibakar)
  • 50 g raisins
  • Sedikit potongan nenas di dalam tin --> xletak pun sebab xde kat rumah.
  • Butter (untuk disapu pada setaip roti)
  • Esen vanilla
Cara-cara Membuat:
  1. Telur dan gula dipukul sehingga gula hancur.
  2. Kemudian masukkan susu, fresh cream dan esen vanilla. Pukul sampai sebati.
  3. Susun roti yang telah disapu butter ke dalam loyang pembakar. Lapiskan raisins dan nenas diantara kepingan roti dan dibahagian atas sekali.
  4. Tuangkan bancuhan susu tadi ke dalam loyang.
  5. Taburkan gula castor ke atas puding supaya akan caramelised.
  6. Bakar di dalam oven 180 C secara water bath/ bain marie (letak loyang ke dalam dulang yang berisi air) selama 40-45 minit atau sehingga masak.

Selepas dibakar, puding ni akan menjadi lembut dan texturenya seakan-akan puding karamel. Sesuai sangat dimakan dengan sos kastad.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, May 21, 2012

Repost: Kelebihan Bulan Rejab

Esok dah masuk bulan Rejab.So marilah kita membanyakkan amalan sepanjang bulan yang mulia ini :). So aku just repost entri lama je ni.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Since dah nak seminggu bulan Rejab, baru sekarang aku sempat nak puasa sunat. Masa dulu2 time sekolah kat STF, tiap kali masuk bulan rejab ni, memang berduyun2 la student yang puasa sebab dah nak masuk bulan ramadan. yang lom habis ganti, time ni la digunakan sepenuhnya untuk ganti puasa2 yang tertinggal.


Sabda Nabi s.a.w.:
Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Sya'aban bulanku & bulan Ramadhan bulan umatku.
Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJnya, Sya'aban dengan malam NISFUnya Ramadhan dengan LAILATUL-QADARnya.

* Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus).

* Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.

* Puasa tiga hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia keneraka (panjangnya setahun perjalanan).

* Puasa empat hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.

* Puasa lima hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur.

* Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercahaya muka.

* Puasa tujuh hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka.

* Puasa lapan hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.

* Puasa sembilan hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH tidak ditolak dia masuk syurga.

* Puasa 10 hari pada bulan Rejab Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titi Sirotolmustaqim pada tiap-tiap satu batu di hari kiamat.

* Puasa 16 belas hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.

* Puasa 19 belas hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.

* Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu. Maka mulailah beramal barang yang tinggi daripada umurnya (pembaharuan umur).  

sumber: Fadhilat Bulan Rejab

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Sesuai tak?


- MEFA Album -
Sekarang ni dalam proses nak buat wedding preparation. Rasa cam nak buat pattern baju macam gambar ni. Maybe nak color cam bawah ni.

- Lilac Dream -

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Thursday, May 17, 2012

Safe and Sound - Taylor Swift ft The Civil Wars

(Safe & Sound by Taylor Swift)


Safe & Sound - Taylor Swift ft The Civil Wars

I remember tears streaming down your face
When I said, "I'll never let you go"
When all those shadows almost killed your light
I remember you said, "Don't leave me here alone"
But all that's dead and gone and passed tonight

Just close your eyes
The sun is going down
You'll be alright
No one can hurt you now
Come morning light
You and I'll be safe and sound

Don't you dare look out your window darling
Everything's on fire
The war outside our door keeps raging on
Hold on to this lullaby
Even when the music's gone
Gone

Just close your eyes
The sun is going down
You'll be alright
No one can hurt you now
Come morning light
You and I'll be safe and sound

Oooh, Oooh, Oooh, Oooh
Oooh, Oooh, Oooh, Oooh
La La (La La)
La La (La La)
Oooh, Oooh, Oooh, Oooh
Oooh, Oooh, Oooh, Oooh
La La (La La)

Just close your eyes
You'll be alright
Come morning light,
You and I'll be safe and sound...

Oooh, oooh, oooh, oooh oh oh. [x7]
(Lyric credited to azlyrics)


Tadi masa tengah scroll down timeline, ternampak Shila Amzah update video yang dia baru upload. Bila dengar terus suka dengan lagu ni :)

(Safe & Sound cover by Shila Amzah & Syada Amzah)


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.


banner

Friday, May 11, 2012

Latest Phone Scam

Dapat info ni dari blog Mama Zharfan - Scary | Latest Phone Scam. So aku nak jugak share dengan korang dekat sini.

Latest Phone ScamThis is my real-life encounter (8/3/12), phone scam.
 
1.       I received a call from a Malay lady, number shown on my mobile phone: +25013169.
 
2.       This lady spoke in Malay, informed that she is from POS Malaysia. She read out my name and IC number, then informed that there were 2 high court letters addressed to me but could not be delivered.
 
3.       She will fax the letters to a police station, and will request personnel from the police station to contact me later
 
4.       She gave a reference no. for the letter: 49951, and asked me to check with the police personnel who will call later, to ensure that they are the correct person acting on the correct letters.
 
5.       10 minutes later I received a call from one lady, identified herself as Madam Cheah, spoke in Malay, saying from Bukit Aman Police HQ. Number shown on my mobile phone: +60322662222.
 
6.       I know this is a scam, so I purposely spoke rudely to her (asked her to speak louder etc.) She got angry, said that if I don't believe her, to call back the number to verify, then hung up.
 
7.       I did a search through internet, confirmed that the number +60322662222 is indeed from Bukit Aman HQ.
 
8.       Instead of using my mobile phone to call back, I used Skype to call the number. A Malay lady picked up the call and I checked with her whether this is Bukit Aman, she replied yes, then I hung up.
 
9.       Quickly I ran through a few postings in the internet on such scams.
 
10.   In between, they called again and left "missed" calls.
 
11.   From postings in the internet, apparently if you called them back using the mobile phone, it will be connected directly to them (the syndicate).
 
12.   But if you call using landline (Telekom), you will be connected to the REAL Bukit Aman.
 
13.   So I used the landline and called the number, a male police officer answered the phone.
 
14.   I told him my story, he confirmed that this is a scam, and said that many victims have already called them today and they are working with the multimedia commission investigating this.
 
15.   The police officer confirmed that the syndicate is using a phone phishing technique, to make the number appearing as from Bukit Aman when they called.
 
16.   If you called back using your mobile phone, probably there are someone from the mobile phone company working behind with them, will direct your call to the syndicate.
 
Sharing the above encounter with you so that you will not fall victim to this latest scam.

Sekarang ni memang kena berhati2 tiap kali orang call sebab kite pun xtau phone call tu betul or scam.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.