Tuesday, June 26, 2012

Biolyn Hair Spa Seri Kembangan | RM 10

Korang ni mesti ada salun favourite untuk gunting, wash and blow kan rambut korang kan? Baru-baru ni aku ada pergi satu salun - Biolyn Hair Spa dekat Seri Kembangan.


Dengan hanya serendah RM 10, korang dah boleh mendapatkan treatment dekat Biolyn.

Wash & Blow (for her) = RM10
Wash & Blow (for him) = RM 10
Wash & Cut (for him) = RM 10


Biolyn Hair Spa ni sangat luas. So customer memang akan sangat selesa untuk mendapatkan treatment. Ruangan menunggu juga selesa dengan pelbagai majalah. Takdelah bosan sangat.


- salah seorang customer tengah mendapatkan treatment -

- dinding semua glasses -

Pelbagai produk penjagaan rambut dan badan ada dijual disini. Harga pun takdelah mahal sangat.





Thanks to Bro Framestone yang sudi menjemput saya datang ke sini. Dapatlah saya berkenalan dengan bloggers yang lain, antaranya Iera, K.Ain, Noorleen, Ahmad Fauzi, Ujang & Nursyafiq

- Goodies Bag -
Dalam bag tu ada 1 product dari Biolym - Skin Phyto Hyaluronic Acid Solution. Lepas 1 minggu aku guna, hasilnya memang sangat menakjubkan. Kulit rasa sangat lembut dan anjal :) Sesuai digunakan untuk 1 badan. Harga sangat berbaloi dan yang penting tidak mengandungi bahan kimia.


 Jom beramai-ramai kita datang Biolyn!!! Rugi kalau korang tak cuba hair spa dan produk dekat sini.

Biolyn Products (M) Sdn Bhd
55-1, 2, 3, 4 Jalan SP 2/1, Taman Serdang Perdana
43300 Seri Kembangan, Selangor
Tel : 03-8941 8303, 8945 6780
Fax : 03-8941 7303
Email : enquiry@biolyn.com.my


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, June 25, 2012

You Came to Me




Watch "Sami Yusuf - You Came To Me (Feat. Dato' Siti Nurhaliza) @SamiYusuf @ArteffectsInt" on YouTube

 You Came to Me - Sami Yusuf feat Siti Nurhaliza

You came to me in that hour of need
When I was so lost, so lonely
You came to me took my breath away
Showed me the right way, the way to lead

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want is to be with you

You are my one true love
Taught me to never judge
Now all I want is to be with you

[Chorus]
Allahuma Salli ‘ala Sayideena Mustafa
‘Alaa Habeebika Nabieeka Mustafa
Allahuma Salli ‘ala Sayideena Mustafa
‘Alaa Habeebika Nabieeka Mustafa
‘Alaa Habeebika Nabieeka Mustafa

Dikau hadir kala ku sedih sendirian dan hilang
Dikau hadir kala aku mendambakan petunjuk jalan

For you I’d sacrifice
For you I’d give my life
Anything, just to be with you

I feel so lost at times
By all the hurt and lies
Now all I want Is to be with you

[Ulang chorus 2x]

Showed right from wrong
Taught me to be strong
Need you more than ever

Ya Rasul ALLAH
Telah kau datang
Teranglah alam
Daku perlukan mu
Ya Rasulullah 

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want is to be with you

You are my one true love
Taught me to never judge
Now all I want is to be with you

[Ulang chorus 2x]

p/s: Lirik lagu sangat indah...Paduan suara Sami Yusuf dan Siti Nurhaliza sangat best! Sekarang ni lagu You came to Me ni keep on playing je kat pc. Sedap sangat.

Thursday, June 21, 2012

.: Resepi Hari Ini - Kerabu Daun Selom :.


Bahan-bahan:

- 1 ikat daun selom (dibasuh dan dipotong kasar)
- 1 genggam udang kering/ikan bilis (disangai)
- 1 biji bawang besar (digoreng)
- Cili padi ikut tahap kepedasan masing2 (digoreng)
- 1/2 biji kelapa parut + sedikit serbuk kunyit (digaul + disangai)
- Garam secukup rasa
- 1/2 biji limau nipis

Cara-cara membuat:

1. Tumbuk bawang,cili padi dan udang kering/ikan bilis.
2. Lepastu satukan semua bahan kedalam mangkuk. Gaulkan.
3. Perasakan dengan garam dan limau nipis.

~ Selamat Mencuba ~


Wednesday, June 20, 2012

I'm away..

Tengah berusaha utk something.


Tuesday, June 12, 2012

Putrajaya FLORIA 2012

- credit to Perbadanan Putrajaya Fanpage -

Hujung bulan ni, free kan masa anda untuk datang ke Floria Putrajaya bermula 30 June - 8 July 2012. Tema Floria tahun ini adalah "Bougainvillea - Enduring Beauty". Seperti tahun2 lepas, tempat berlangsungnya Floria ini adalah ditempat biasa iaitu di Waterfront Presint 2 Putrajaya.

Untuk sebarang info, bolehlah korang rujuk website Perbadanan Putrajaya atau pun Facebook Perbadanan Putrajaya.


p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.

banner

Monday, June 11, 2012

Review: Men in Black 3


In Men in Black™ 3, Agents J (Will Smith) and K (Tommy Lee Jones) are back... in time. J has seen some inexplicable things in his 15 years with the Men in Black, but nothing, not even aliens, perplexes him as much as his wry, reticent partner. But when K's life and the fate of the planet are put at stake, Agent J will have to travel back in time to put things right. J discovers that there are secrets to the universe that K never told him -- secrets that will reveal themselves as he teams up with the young Agent K (Josh Brolin) to save his partner, the agency, and the future of humankind.In Men in Black™ 3, Agents J (Will Smith) and K (Tommy Lee Jones) are back... in time. J has seen some inexplicable things in his 15 years with the Men in Black, but nothing, not even aliens, perplexes him as much as his wry, reticent partner. But when K's life and the fate of the planet are put at stake, Agent J will have to travel back in time to put things right. J discovers that there are secrets to the universe that K never told him -- secrets that will reveal themselves as he teams up with the young Agent K (Josh Brolin) to save his partner, the agency, and the future of humankind. (source: Fanpage Men in Black 3)

Semalam aku layan cousins aku pergi tengok movie. So diorang ni choose nak tengok 'Men in Black 3' . Setau aku, aku ni xpernah pun follow cite Men in Black. 


Booked tiket siap2 through online. Senang keje. Xkuasa nak queue panjang2 beli tiket tu. Dahla kat Alamanda tu memang memanjang ramai je orang nak tengok movie.

Ok, jom aku review sikit pasal movie ni.


Ade sorang penjenayah yang dah terlepas dari penjara Lunar Max - Boris the Animal..Dia nak hapuskan Agent K yang telah menembak tangan dia sampai putus. So Boris ni nak pergi balik ke tahun 1969 dimana Agent K ni dulu dah tembak tangan dia. Boris the Animal ni kiranya nak balas dendam balik la.


Kawan kepada Agent K - Agent J ni taula pasal Boris ni dah datang n dah pergi ke tahun 1969. Dia nak tau apa sebenarnya yang terjadi masa tu. So dia pun gunakan 1gadget yang boleh hantar dia masuk ke dalam tahun 1969 n berjumpalah dia dengan Agent K yang still muda lagi.



Okla..aku review sampai sini je.. tak syok plak kalau korang dah tau the whole story. Kalau korang nak tau, better korang pergi tengok kat pawagam yang berdekatan.

- All photos credited to 'Fanpage Men in Black 3' -

Lepas tengok movie, aku bawak cousins aku pusing2 cuci mata kat Alamanda n then diorang request nak pusing2 Putrajaya. memang layankan je since dah habis cuti sekolah.

p/s: Kalau korang still tercari2 hadiah untuk birthday, anniversary, doorgift perkahwinan & tunang atau pun nak makan homemade chocolate, korang bolehla terjah Sweet Cottage. Kami menawarkan pelbagai jenis homemade chocolate dengan harga yang berpatutan.
banner
...From The Bottom of My Heart.. is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.